Booking.com
domů / Gastronomie a vaření / Slaný “ lotrinský“ koláč, pro změnu s kysaným zelím
join.booking.com

Slaný “ lotrinský“ koláč, pro změnu s kysaným zelím

Slaný “ lotrinský“ koláč, pro změnu s kysaným zelím

Udělejte pro své hosty  netradiční pohoštění, které se výborně hodí k vínu, ale i k pivu. Je to výborná varianta  slaných koláčů –  francouzských  Quiche loraine.

Ingredience

Těsto

200 g hladké mouky

70 g másla

1 lžíce tučného jogurtu nebo kysané smetany

špetka soli

trochu prášku do pečiva

 

Rukama zpracujeme  v hladké těsto a necháme v chladničce cca 1 hodinu odpočinout.

 

Náplň

cca 3/4 kg kysaného kvalitního zelí , (výborné je např. Křimické), vymačkat šťávu a pokrájet na menší kousky

kelímek zakysané nebo sladké smety (12%)

2 vejce z volného chovu nebo podestýlková

cibule, nakrájené na drobno

100 g anglické slaniny  na kostičky (nelisovaná je lepší). Případně jakákoliv kvalitní slanina podle chuti.

 

Zpěněnou cibuli  ( na sádle či oleji) a opečenou slaninu vmícháme do zelí a zalijeme smetanou s rozkvedlanými  vejci.

 

Vymazanou formu vyložíme i s okrajem  tence rozváleným těstem , vidličkou několikrát propíchneme  a na něj rozdělíme připravenou zelnou směs.

Pečeme na 200 stupňů asi 30 minut nebo podle trouby.

 

Dobrou chuť!

 

About Redakce Magazínu Twitto

Redakce Magazínu Twitto
Jsme malý magazín pro každého kdo si rád čte o běžných věcech. Většina článků jsou naše osobní zkušenosti, zážitky a myšlenky. Chcete-li se zapojit a napsat si také nějaké článek, rádi vám ho u nás zveřejníme. Jsme politicky nestranní, nezaujatí a nechceme probírát ožehavá témata, ale publikovat články, které budou hezké, příjemné a udělají radost a třeba někoho inspirují ať už k cestování, vaření nebo v módě či sportu. Přejeme vám hezký pobyt na našich stránkách. Redakce magazínu twitto.cz

Také by vás mohlo zajímat

Už rostou ! Hřib kovář

Nález překrásného exempláře HŘIBA KOVÁŘE, latinsky Boletus luridiformis, mě překvapil, vždyť  je teprve jaro, to …

úspěšně jste se zaregistrovali do newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Souhlas se zpracováním osobních údajů GDPR