Booking.com
domů / Gastronomie a vaření / Slaný koláč z tvarohového těsta
join.booking.com

Slaný koláč z tvarohového těsta

Slaný koláč z tvarohového těsta

Když už jsme se pustili do slaných koláčů, viz. předchozí články : Slaný zelný koláč a Flammkuchen, uděláme si pro obměnu takový koláč z tvarohového těsta a místo másla vezmeme olej.  Navrhnu vám  dvě různé náplně,obě  měly u mých hostů vždy úspěch. Toto těsto můžeme použít i pro přípravu pizzy.

Těsto

na 1 plech nebo2 kulaté formy o cca 26 cm průměru

200 g tvarohu polotučného ( V Lidlu prodávají kbelíček s tvarohem vhodným na pečení, je výborný)

1 vrchovatá lžička soli

3 vejce

5 polévkových lžic oleje

400 g polohrubé mouky

1 prášek do pečiva

 

Smícháme nejdříve tvaroh, olej a vejce, poté prosátou mouku s práškem do pečiva a hnětacím hákem ručního šlehače uhněteme. Nakonec zpracujeme ručně hladké těsto.

Vyválíme a vyložíme jím vymazanou formu. Propícháme vidličkou, aby se netvořily vzduchové bubliny.

 

Pórkový koláč

1 dávka tvarohového těsta

1 dávka  smetanové zálivky

1 kg pórku

100 libové slaniny nebo schwarzwaldského špeku

Smetanová náplň

4 vejce

250 ml kysané  smetany

50 g nastrouhaného ementálu

50 g nastrouhaného aromatičtějšího tvrdého sýru (např. Gruyére)

popřípadě jen 100 g ementálu

čerstvě umletý pepř

Všechny suroviny zamícháme.

 

Slaninu na kostičky opečeme do křupava na troše oleje, vyjmeme z tuku a dáme stranou. Pórek v tomto tuku do měkka podusíme. Necháme vystydnout a zamícháme do připravené smetanové náplně a rozdělíme na těsto. Posypeme křupavou slaninou.

Pečeme na cca 200 stupňů cca 30 minut. Zpočátku(15 minut) přikryjeme pečícím papírem

 

 

Špenátový koláč s kozím nebo ovčím sýrem

 

1 dávka tvarohového těsta

1 dávka smetanové náplně

300 g mraženého listového špenátu

200 g kozího nebo ovčího sýru

piniové oříšky( dýňová semínka)

 

Špenát necháme pomalu rozmrazit v sítu nad parou.  Poté  dobře vymačkáme tekutinu a smícháme  s rozdrobeným sýrem a smetanovou náplní. Rozdělíme na těsto na plechu. navrch posypeme piniovými oříšky či dýňovými semínky.

Pečeme na cca 200 stupňů cca 30 minut. Zpočátku(15 minut) přikryjeme pečícím papírem

About Redakce Magazínu Twitto

Redakce Magazínu Twitto
Jsme malý magazín pro každého kdo si rád čte o běžných věcech. Většina článků jsou naše osobní zkušenosti, zážitky a myšlenky. Chcete-li se zapojit a napsat si také nějaké článek, rádi vám ho u nás zveřejníme. Jsme politicky nestranní, nezaujatí a nechceme probírát ožehavá témata, ale publikovat články, které budou hezké, příjemné a udělají radost a třeba někoho inspirují ať už k cestování, vaření nebo v módě či sportu. Přejeme vám hezký pobyt na našich stránkách. Redakce magazínu twitto.cz

Také by vás mohlo zajímat

Už rostou ! Hřib kovář

Nález překrásného exempláře HŘIBA KOVÁŘE, latinsky Boletus luridiformis, mě překvapil, vždyť  je teprve jaro, to …

úspěšně jste se zaregistrovali do newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Souhlas se zpracováním osobních údajů GDPR