Booking.com
domů / Náš svět / Neplýtváme jídlem aneb jak využít chleba do poslední kůrky
join.booking.com

Neplýtváme jídlem aneb jak využít chleba do poslední kůrky

Neplýtváme jídlem aneb jak využít chleba do poslední kůrky

Babička vždy mluvila o chlebu jako o božím daru a nesměli jsme vyhodit ani kousek. Řídím se tím stále a zbylý tvrdý chléb suším pro zvířata, hlavně pro koně jedné kamarádky, ale i pro slepice u sousedů či králíky.

Ale  máme ještě jednu možnost, jak spotřebovat ne už docela čerstvý chléb. Uvaříme si chlebovou polévku. Vím, že to nezní moc lákavě, ale jde to uvařit tak, že nikdo nepozná z čeho vlastně ta polévka je. Včera jsem ji uvařila a moje rodina hádala, co dalo polévce takovou chuť. Padly názory, že je z hrášku, hrachu, cukety nebo z určitě z nějaké zeleniny. Všem ale moc chutnala a když jsem prozradila hlavní ingredienci, bylo divení.

Tak tady máte recept, jak ji vařila moje maminka a vařím já, ale v podstatě fantazii se meze nekladou, lze doplnit zeleninou, jiným kořením, prostě podle vlastní chuti.

Namočte si na cca hodinu krajíčky tvrdšího chleba (množství podle potřebných porcí, na jednu porci stačí tak jeden větší krajíc) do vývaru (pokud není právě k dispozici, tak stačí voda, pak přidáme více polévkového koření).

Změklý chléb rozmixujte ručním mixérem, doplňte tekutinu podle požadované hustoty polévky, osolte a doplňte přírodním polévkovým kořením (raději bez glutamátu), já používám od firmy Sonnentor, je to zeleninovo-bylinkové koření a vylepší každou polévku. ne vždy máme pro každou polévku po ruce tak silný vývar, aby nepotřebovala dochutit. Někdy přidám pár kapek  kvalitní sojové omáčky nebo Worchersterové omáčky.

Podle mojí maminky přidávám nakrájený kvalitní párek. Nakonec stáhnete  z plotny a po chvilce zalijete půl šálkem smetany 12% (dietněji mléka), ve kterém jste rozšlehali žloutek (polévka se už nesmí vařit, srazila by se). Nakonec před servírováním přidejte nasekané čerstvé bylinky – petrželku, pažitku, libeček ,ap. Ty dodají polévce ještě lepší chuť.

Polévka dost zasytí, dá se podávat jako svačinová nebo samostatně k večeři.

About Redakce Magazínu Twitto

Redakce Magazínu Twitto
Jsme malý magazín pro každého kdo si rád čte o běžných věcech. Většina článků jsou naše osobní zkušenosti, zážitky a myšlenky. Chcete-li se zapojit a napsat si také nějaké článek, rádi vám ho u nás zveřejníme. Jsme politicky nestranní, nezaujatí a nechceme probírát ožehavá témata, ale publikovat články, které budou hezké, příjemné a udělají radost a třeba někoho inspirují ať už k cestování, vaření nebo v módě či sportu. Přejeme vám hezký pobyt na našich stránkách. Redakce magazínu twitto.cz

Také by vás mohlo zajímat

Čtvrt miliardy za dvě stovky možná naposledy

Čtvrt miliardy za dvě stovky možná naposledy Ve středu 13. 11. 2019 padl jackpot ve …

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

úspěšně jste se zaregistrovali do newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Souhlas se zpracováním osobních údajů GDPR