Booking.com
domů / Gastronomie a vaření / Báječný a rychlý jablkový závin s minimem cukru
join.booking.com

Báječný a rychlý jablkový závin s minimem cukru

Báječný a rychlý jablkový závin s minimem cukru

 

Všichni, kterým jsem tento závin nabídla, si několikrát přidali, tak se s vámi rozdělím o můj recept.

Na  dva záviny cca o 6 porcích:

300 g polohrubé mouky pšeničné  nebo špaldové

špetka soli

150 g másla

240 g tvarohu polotučného

1/2 lžičky prášku do pečiva

Prosejeme mouku  s práškem do pečiva a solí a necháme změknout máslo.   S tvarohem a máslem  zpracujeme hladké těsto (nejlépe rukama), které se nelepí.  Necháme v chladnu cca půl až hodinu odpočinout. Pak rozdělíme těsto na dvě poloviny a vyválíme placku  cca 2 mm, potřebného tvaru na závin. Pokud možno tak,aby se nám těsto netrhalo.

psali jsme také: Germknödel aneb příprava na dovolenou v rakouských Alpách

 

Naplníme  nakrájenými jablky, posypeme skořicovým cukrem , případně i s vanilkou a podle chuti přidáme rozinky a vlašské ořechy na drobné kousky nalámané.

Pečeme na 170 stupňů cca 15 minut.

 

promo image:Fotka od pixel1 z Pixabay

About Redakce Magazínu Twitto

Redakce Magazínu Twitto
Jsme malý magazín pro každého kdo si rád čte o běžných věcech. Většina článků jsou naše osobní zkušenosti, zážitky a myšlenky. Chcete-li se zapojit a napsat si také nějaké článek, rádi vám ho u nás zveřejníme. Jsme politicky nestranní, nezaujatí a nechceme probírát ožehavá témata, ale publikovat články, které budou hezké, příjemné a udělají radost a třeba někoho inspirují ať už k cestování, vaření nebo v módě či sportu. Přejeme vám hezký pobyt na našich stránkách. Redakce magazínu twitto.cz

Také by vás mohlo zajímat

Germknödel aneb příprava na dovolenou v rakouských Alpách

Germknödel aneb příprava na dovolenou v rakouských Alpách Všichni, kdo jezdí do Rakouska lyžovat, určitě …

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

úspěšně jste se zaregistrovali do newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Souhlas se zpracováním osobních údajů GDPR